Національний банк України провів конференцію з фінансової грамотності "FinLit Forum: розвиток фінансової грамотності в шкільній освіті"
20 березня 2024

Друзі, колеги, ми продовжуємо організовувати заходи, присвячені Global Money Week, для учнів, студентів і педагогів, а також усіх бажаючих. 

Сьогодні Національний банк України проводив першу конференцію з фінансової грамотності "FinLit Forum: розвиток фінансової грамотності в шкільній освіті", яка зібрала близько 2000 представників державних органів, банків, платіжних систем, експертів та освітян.

Співорганізаторами цієї конференції були Фонд гарантування вкладів фізичних осіб та Міністерство освіти і науки України за підтримки Проєкту USAID “Інвестиції для стійкого бізнесуˮ.

Виступи були присвячені:

  • розвитку фінансової грамотності в шкільній освіті в Україні, презентації напрацювань фінансових регуляторів у сфері фінансової грамотності дітей та молоді; 
  • підготовці до впровадження обов’язкового предмета «Підприємництво і фінансова грамотність» для учнів 8-9 класів в навчальну програму та пов’язаній з цим потребі в підвищенні кваліфікації освітян;
  • вивченню успішного міжнародного досвіду впровадження фінансової грамотності в школах.  

Переглянути запис конференції можна на офіційному YouTube каналі НБУ.

Нагадуємо, що фахівці Національного банку України розробили модельну навчальну програму для викладання нового обов’язкового предмета "Підприємництво і фінансова грамотність" для учнів 8-9 класів, яка отримала гриф МОН. Триває робота над створенням підручників та інших навчальних матеріалів для учнів і вчителів. 

У кінці 2023 року було запущено дистанційний курс з підвищення кваліфікації педагогів «Фінансова грамотність для освітян» від Національного банку України, на який зареєструвалося вже більше 10 000 слухачів. Курс є продовженням школи фінансової грамотності для педагогів «ТАЛАН», яку фахівці НБУ відкрили в серпні 2022 року на основі Центру фінансових знань «ТАЛАН».

Курс створено за підтримки Міжнародної фінансової корпорації (IFC) у партнерстві з Державним секретаріатом з економічних справ Швейцарії (SECO) та Фондом ефективного врядування Великої Британії (GGF).

Заходи в межах цієї міжнародної інформкампанії тривають і зареєструватися на них можна тут

Нагадуємо, що після завершення Global Money Week ми попросимо освітян подати звіти за встановленою формою.
Подається один узагальнений звіт за результатами всіх проведених заходів.
Подати звіт про проведені заходи потрібно до 29 березня 2024 року (останній день).

Заходи, організовані Національним банком України в межах Global Money Week в Україні, відбуваються за підтримки Проєкту USAID “Інвестиції для стійкості бізнесуˮ.

Долучайтеся до Global Money Week 2024! До зустрічі в четвер! 

#ГраНавчанняДобробут #GMWUkraine2024 та #ProtectYourMoney #SecureYourFuture #GMW2024