189 вчителів-пілотників НУШ підвищили кваліфікацію в Національному банку
10 вересня 2024

Протягом липня-серпня 2024 року в Національному банку України тривало навчання вчителів на безкоштовному дистанційному курсі з підвищення кваліфікації “Підприємництво і фінансова грамотність. 8 клас”. Загалом за цей час підготовку пройшли дві групи вчителів (189 осіб) з усіх областей України. 

Завданням курсу було допомогти педагогам підготуватися до впровадження предмета на основі модельної освітньої програми “Підприємництво і фінансова грамотність. 8–9 класи” для закладів загальної середньої освіти (автори: Беспалко І. В., Войтицька Л. В., Тригуб О. В., Ролік В. А.). Навчання кожної групи тривало чотири тижні, складалося з 15 вебінарів, тестування та практичних завдань. Педагоги отримали корисну інформацію, яка стане в пригоді для роботи з дітьми, та з 01 вересня 2024 року вже передають отримані знання своїм учням. 

Під час курсу освітяни:

  • отримали рекомендації щодо викладання предмета “Підприємництво і фінансова грамотність”;
  • ознайомилися з авторською методикою викладання “ДЕПОЗИТ” від фахівців Національного банку; 
  • дізналися про лайфхаки підготовки до уроків;
  • підвищили рівень власної фінансової грамотності;
  • розглянули додаткові освітні можливості від Національного банку.

Спікерами були фахівці Національного банку, а також підприємці та представники банківської сфери, які ділилися своїм практичним досвідом та розповідали про можливості співпраці із закладами освіти. На питання вчителів щодо надання навчально-методичних матеріалів до курсу “Підприємництво і фінансова грамотність” відповідала Ольга Коршунова, головний редактор видавничого дому “Освіта”.

Фахівці Національного банку (Ролік В. А., Войтицька Л. В., Тригуб О. В.) разом із видавничим домом “Освіта” працюють над створенням комплекту матеріалів для 8 класу: підручника, інтерактивного застосунку (буде доступний на платформі видавництва), робочого зошита для учнів, посібника для вчителів та презентацій до уроків. 

Усі учасники курсу, які успішно виконали підсумковий тест, отримали сертифікат про підвищення кваліфікації.

Дякуємо педагогам, які долучилися!

Якщо вас цікавить алгоритм отримання навчально-методичних матеріалів для пілотних шкіл, пишіть на адресу електронної пошти: [email protected].

Також незабаром буде повідомлено про реєстрацію на курс для вчителів, які розпочнуть викладання вищезазначеного предмета з 2025–2026 навчального року. Тож стежте за нашими новинами.

Поширюймо фінансову культуру разом!