Фінансова грамотність для малечі: комікс-розмальовка та онлайн-пазли
26 вересня 2022

Друзі, колеги, упродовж вересня ми разом святкували День гривні, і щоб святковий настрій залишався з нами надовго, ми підготували яскравий і веселий комікс-розмальовку «Пригоди дітлахів у часі. Як здійснити мрію. Перші гроші», який розповідає про історію української гривні.

Герої коміксу – шестирічні Катруся і Петрик – за допомогою Свинки-скарбнички вирушають у подорож у часі, під час якої на них чекає три зупинки:

  • спершу вони побувають за 6 тисяч років у протомісті Трипілля та дізнаються, як відбувався обмін, коли грошей ще не було; 
  • потім вони перемістяться в часи Київської русі та дізнаються про виникнення гривні та три способи використання грошей;
  • на завершення за допомогою чарівного планшету діти дізнаються про сучасні форми грошей та знайдуть відповідь на загадку, звідки беруться гроші.

Комікс-розмальовка розміщений тут.

Ви можете вільно завантажувати його, друкувати та використовувати під час навчальних заходів чи організації дозвілля у старших групах дитячого садка, початкової школи, наприклад, під час уроків малювання чи «Я пізнаю світ» та вдома.  
Комікс-розмальовка розроблений експертами Національного банку України.

А для дітей, які люблять проводити час з гаджетами, ми підготували два онлайн-пазли з героями нашого коміксу-розмальовки різного рівня складності: на 16 та 49 пазлів.

До нових зустрічей!