Global Money Week 2024: результати проведення в Україні
10 травня 2024

Друзі, колеги, звітуємо про результати проведення Всесвітнього тижня грошей 2024 в Україні! 

Нагадаємо, що Global Money Week (Всесвітній тиждень грошей) – інформаційна кампанія з фінансової обізнаності, яку проводить міжнародна організація OECD в усьому світі. 
Національний банк вдеcяте підтримав цю ініціативу та став офіційним координатором кампанії в Україні.

Освітні заходи з фінансової грамотності для дошкільнят, учнів і студентів тривали з 18 до 24 березня. Ключова тема цьогорічної кампанії – "Захистіть свої гроші, убезпечте своє майбутнє".

  • До проведення заходів в Україні долучилося майже 3 500 організацій та закладів. Це в п’ять разів більше порівняно з 2023 роком.
  • Кількість учасників також збільшилася та становила понад 152 000 осіб
  • Загалом у заходах Global Money Week 2024 взяли участь близько 6 000 педагогів, які підтримали кампанію у своїх закладах освіти.

Для всіх учасників них Global Money Week 2024 НБУ підготував:

  1. спеціальний лендінг
  2. навчальні матеріали для проведення уроків;
  3. конкурси для дошкільнят, учнів, студентів, а також для педагогів і закладів освіти (їх результати можна переглянути тут); 
  4. змагання з фінансової грамотності European Money Quiz 2024;
  5. вебінари та віртуальні екскурсії від експертів НБУ та заходи від наших партнерів для дітей та молоді; 
  6. конференцію для освітян "FinLit Forum: розвиток фінансової грамотності в шкільній освіті".

Перлиною кампанії стала перша конференція з фінансової грамотності FinLit Forum, яку організували Національний банк, Фонд гарантування вкладів фізичних осіб та Міністерство освіти і науки України за підтримки Проєкту USAID “Інвестиції для стійкості бізнесу”.

Конференція була присвячена розвитку фінансової грамотності в шкільній освіті в Україні та зібрала близько 2 000 представників державних органів, банків, платіжних систем, експертів та освітян. Переглянути запис конференції можна на офіційному YouTube каналі НБУ.

Загалом інформаційні та освітні публікації на каналах комунікацій Національного банку, а також інтернет-ресурсах партнерів та учасників кампанії було переглянуто понад 1,1 млн разів, що свідчить про високий інтерес до фінансової освіти в Україні.

Ще раз користуємося нагодою, щоб подякувати усім причетним за підтримку заходів під час проведення Global Money Week 2024 в Україні. Кожен із вас зробив неоціненний вклад у підвищення фінансової грамотності дітей та молоді.

Заходи, організовані Національним банком у межах Global Money Week, проходили за підтримки Проєкту USAID “Інвестиції для стійкості бізнесуˮ.

Global Money Week – це весело, корисно та пізнавально!

#ГраНавчанняДобробут #GMWUkraine2024 #ProtectYourMoney #SecureYourFuture