Інтернет-конкурс для учнів 1-8 класів «Як це працює: гроші»
28 травня 2024

Запрошуємо учнів 1–8 класів взяти участь у спільному всеукраїнському онлайн-конкурсі від НБУ та освітнього проєкту «На Урок», що відбуватиметься в межах проєкту “Омріяна професія – банкірˮ. Конкурс «Як це працює: гроші» покликаний познайомити дітей зі світом фінансів. 

Виконавши завдання, школярі дізнаються багато цікавого про:

  • національні валюти різних держав та, звісно, України;
  • діяльність фінансових установ;
  • перевірку справжності банкнот і як вберегтися від шахрайства;
  • правила заощадження коштів.

Реєстрація триває до 20 червня, доступ до завдань буде відкрито одразу після реєстрації. Участь у конкурсі безплатна, а всі учасники отримають, окрім знань та задоволення від змагання, яскраві нагороди.

Посилання для вчителів для реєстрації учнів, а також детальна інформація про умови конкурсу тут.

Також учні можуть зареєструватися самостійно тут

Нагадуємо, що до 31 травня 2024 року (з Дня банківських працівників до Дня захисту дітей) банки України спільно з Національним банком проводять марафон заходів для дітей дошкільного та шкільного віку в межах освітнього проєкту “Омріяна професія – банкірˮ.  Амбасадори фінансової грамотності відвідують заклади освіти (дитячі садочки та школи) в містах України, проводять уроки з фінансової грамотності та знайомлять дітей із професією банкіра. 

Запрошуємо заклади освіти (дитячі садочки та школи) долучитися до проведення цього освітнього проєкту та проводити власні заходи з метою поширення фінансової грамотності серед молоді України, наприклад, тематичні уроки, майстер-класи тощо.

Матеріали для проведення власних заходів розміщено на вебсайті Центру фінансових знань “ТАЛАНˮ у розділі “Педагогамˮ

Також заклади освіти можуть самостійно запланувати візит дітей до відділення банків у своєму місті.

Дати проведення заходів: із 20 до 31 травня 2024 року.

Важливо: педагоги, які самостійно проводитимуть освітні заходи, можуть отримати електронний сертифікат амбасадора фінансової грамотності. Для цього після проведення заходу прохання заповнити форму за посиланням. 

У разі виникнення додаткових запитань навчальні заклади можуть звертатися за електронною адресою: [email protected], в темі листа прохання зазначити «Про проведення освітнього проєкту “Омріяна професія – банкірˮ».

Поширюємо фінансову культуру серед молоді разом!

#день_банкіра #фінансова_оборона #професія_банкір