Казка для дітей дошкільного віку «Чарівний кущ калини», що згенерована за допомогою чат-боту ChatGPT
13 березня 2023

Фінансова грамотність є важливою навичкою, якій дітлахи мають навчатися змалечку. Діти, які вміють ефективно керувати своїми кишеньковими грошима, зможуть вдало розпоряджатися ними в дорослому житті. Завдяки таким вмінням дітлахам вдасться планувати свої витрати , вести бюджет, розуміти фінансові поняття та вміти керувати власними фінансами.

Звідки брати корисну та доступну інформацію для дітей? 

З давніх-давен діти навчаються через казки, це так само актуально і для фінансових знань. 

У наш час технології не стоять на місці, а рухаються прискореним темпом, однак казки й досі залишаються улюбленими книжками для багатьох. 

За допомогою сучасних технолій педагоги та батьки тепер мають можливість самостійно за власним сюжетом згенерувати повчальну казочку для своєї малечі.

Національний банк України також використовує ці технологічні новинки, зокрема за допомогою чат-боту ChatGPT згенерував казку для дітей дошкільного віку «Чарівний кущ калини».

То що ж таке ChatGPT?

ChatGPT – це модель штучного інтелекту, розроблена компанією OpenAI. Це повністю самостійний чат-бот. Він не має заготовлених шаблонів, але навчений давати осмислені відповіді “на льоту”. Цей чат навчений відповідати на питання, генерувати тексти та допомагати людям вирішувати різні текстові задачі.

На наш запит згенерувати казку для дітей, що допоможе дошкільнятам розпочати вивчення світу фінансів, чат-бот згенерував цікавий та змістовний текст, який згодом було доповнено ілюстраціями від нейромережі Midjourney.

Ця казка навчає дітей робити добрі справи, використовувати гроші не для розваг, а для допомоги іншим.

Зацікавилися? Ознайомитися з казкою для дітей, завантажити та роздрукувати її  можна за посиланням.

А ви вже знайомі зі штучним інтелектом?
Спробуйте самостійно згенерувати цікавий текст.
До нових зустрічей!