Конкурс ідей «Дизайн підручника “Підприємництво і фінансова грамотність” для учнів 8 та 9 класів»
9 листопада 2023

Не потрібно оцінювати книгу за її обкладинкою, згодні? Водночас важливість змісту – зовсім не привід забувати про привабливий вигляд підручників. 

У Центрі фінансових знань “Талан” ми вважаємо, що зовнішній вигляд сучасного підручника НУШ важливий так само, як і його наповнення, адже з обкладинки починається перше знайомство з предметом!

Відповідно до типової освітньої програми для 5–9 класів закладів загальної середньої освіти, затвердженої наказом Міністерства освіти і науки України від 19.02.2021 № 235, у 8 і 9 класах передбачено вивчення підприємництва і фінансової грамотності. Уведення в дію зазначеної типової освітньої програми відбуватиметься поетапно, а саме: для 8-х класів закладів загальної середньої освіти – з 2025/2026 навчального року, для 9-х класів – з 2026/2027 навчального року. Нещодавно МОН у своєму листі оголосив про потребу в підручнику ‘’Підприємництво і фінансова грамотність" для 8 класу закладів загальної середньої освіти на 2025 рік.

Щоб сприяти підвищенню зацікавленості до теми та популяризації предмета в закладах загальної середньої освіти, ми вирішили залучити до створення дизайну підручника аудиторію, для якої будуть розроблені майбутні підручники з фінансової грамотності. 

Оголошуємо конкурс ідей «Дизайн підручника “Підприємництво і фінансова грамотність” для 8 та 9 класів».

Пропонуємо учням 8 та 9 класів проявити свою креативність та створити дизайн для нових підручників із фінансової грамотності. Напишіть нам, як, на вашу думку, повинен виглядати сучасний підручник НУШ, навчання за яким стане захопливою пригодою у світі знань і повертатись до читання якого захочеться знову і знову. 

Умови конкурсу.
У термін до 15 грудня надішліть на пошту [email protected] лист із презентацією (у форматі pptx) з описом ідей, як повинен виглядати сучасний підручник з підприємництва і фінансової грамотності НУШ, та їхньою візуалізацією, послідовно розкриваючи такі пункти.

  1. Як ви уявляєте дизайн обкладинки, ілюстрації, схеми, графіки та таблиці всередині підручника?
  2. Можливо, у вас є улюблений персонаж, якого ви хотіли б побачити на сторінках підручника і який супроводжував би вас під час навчання?
  3. Які кольорові гами, графічні символи та зображення сприятимуть зацікавленості учнів у навчанні?

У листі зазначте своє ім’я та прізвище, місто або селище, школу та клас.

Зверніть увагу! 
Учні 8 класу можуть працювати над дизайном підручника для 8 класу, а учнів 9 класу запрошуємо попрацювати над ідеями для підручника для 9 класу.

Кожен учасник, який виконає всі умови конкурсу, отримає електронний сертифікат учасника конкурсу від Центру фінансових знань “ТАЛАН” у термін до 30.12.2023.

Автори найкреативніших та найцікавіших ідей, на думку працівників НБУ, отримають цікаві подарунки від Центру фінансових знань “ТАЛАН” Національного банку та зможуть долучитися до фокус-групи під час створення та тестування підручника.

Бажаємо успіхів!

Впевнені, що разом нам вдасться створити сучасні, змістовні та захопливі підручники "Підприємництво і фінансова грамотність" відповідно до вимог НУШ!