Конкурс казок для педагогів "Платіжні історії з ШІ"
14 лютого 2024

Друзі, в межах заходів до Всесвітнього тижня грошей ( Global Money Week ) запрошуємо педагогів закладів дошкільної, шкільної, позашкільної освіти взяти участь у конкурсі казок "Платіжні історії з ШІ", що відбудеться з 18 до 29 березня 2024 року.

Чому саме казки? Бо казки – це чудовий спосіб не лише зацікавити дітей, а й передати їм корисні знання. За допомогою казок навіть найменші слухачі можуть засвоїти важливі правила та поради. Тому ми пропонуємо педагогам створити унікальні повчальні казки про платіжну безпеку для дошкільнят та учнів молодших класів за допомогою інструменту на основі штучного інтелекту (наприклад, чат-боту ChatGPT).

Як долучитися до конкурсу? 

  1. Зареєструйтеся для участі в Конкурсі за посиланням.
  2. Оберіть одну з тем з платіжної безпеки для сюжету вашої казки: 
  • Що таке готівкові та безготівкові гроші? 
  • Платіжна картка: що таке платіжна картка, правила використання, яку інформацію про платіжну картку можна повідомляти, а яку – ні. 
  • Що таке банкомат та як безпечно знімати готівку з банкомата? 
  • Які є способи оплати товарів у магазині? Як правильно здійснювати оплату карткою товарів у магазині? 
  • Смартфон: способи захисту смартфона та інформації в ньому. 
  • Як уберегти свої кошти від шахраїв? 
  • Правила зберігання паролів.
  1. Створіть унікальний сюжет казки за допомогою штучного інтелекту. Пам'ятайте, ШІ не створить за вас ідеального та повністю коректного сюжету, ваше завдання перевірити та допрацювати сюжет казки.
  2. Створіть коротке відео (до 7 хв на основі сюжету створеної казки), де діти виконують ролі героїв казки, а педагог закадровим голосом озвучує її. Педагог також за бажанням може зіграти роль героя казки. Мова відео – українська. Формат – будь-який відеоформат. 
  3. Надішліть відеороботу та текст казки у форматі PDF до 29 березня 2024 року на електронну адресу: [email protected]

Відео має бути завантажене на один із безкоштовних онлайн-відеосервісів: ютуб, ґуґл драйв. 

Публікуйте свої відео в соціальних мережах з хештегами: #ГраНавчанняДобробут, #GMWUkraine2024, #ProtectYourMoney, #SecureYourFuture, #GMW2024, відмічайте сторінки НБУ: @harazd.bank.gov.ua @talan.nbu @harazd_nbu.

Нагороди переможців та учасників: 

  • три переможці отримають сертифікати на купівлю електронної техніки на суму 6000 гривень кожен;
  • усі учасники отримають сертифікати про участь.

Список переможців буде оголошено до 17 травня 2024 року на сайті проєкту, на сайті Центру фінансових знань "Талан" та на його сторінках у соціальних мережах.

Більше інформації – на сайті
Детальні умови участі в конкурсі - за посиланням

Долучайтеся до конкурсу та сприяйте підвищенню фінансової грамотності серед молодого покоління! Бо знання – це ключ до успіху!

Чекаємо на ваші творчі роботи!

#ГраНавчанняДобробут
#GMWUkraine2024