Конкурс коміксів “Таємниці щоденника Тома Редла” для учнів та студентів
15 жовтня 2024

Уявіть себе учнем Гоґвортсу, який тримає в руках таємничий щоденник Тома Редла. Але будьте обережні! Цей чарівний щоденник має свої темні секрети…

Національний банк України запрошує учнів та студентів взяти участь у конкурсі коміксів “Таємниці щоденника Тома Редла” (далі – Конкурс). 

Термін проведення Конкурсу: з 14 жовтня до 17 листопада 2024 року.

Хто може брати участь в Конкурсі? 
Учні та студенти віком від 11 до 21 року (команди від одного до п’яти учасників разом із педагогом).

Умови Конкурсу: учні та студенти на чолі з педагогами створюють комікси на тему надійних паролів і використання двофакторної автентифікації за допомогою елементів магічного всесвіту Гаррі Поттера та інструментів на основі штучного інтелекту: чат-боту ChatGPT або подібних сервісів і генераторів зображень.

Сюжет коміксу: головним лиходієм коміксу стане Том Редл у вигляді чарівного щоденника, який намагається викрасти паролі учнів Гоґвортсу, щоб зламати їх акаунти в соціальних мережах. Магічний щоденник спокушає учнів обіцянками розкрити магічні секрети в обмін на їхні паролі. Чи зможуть вони захистити свої облікові записи? Це вирішувати вам!

Як долучитися до Конкурсу?

  1. Зареєструйте свою команду за посиланням.
  2. Ознайомтеся з правилами створення паролів і встановлення двофакторної автентифікації на сайті НБУ #КібербезпекаФінансів.
  3. Ознайомтеся з прикладом коміксу, створеного за допомогою чат-боту ChatGPT та генератора зображень на основі штучного інтелекту.
  4. Створіть сюжет у ChatGPT або за допомогою іншого сервісу на основі штучного інтелекту.  Перевірте його та допрацюйте, додаючи поради з кібербезпеки. Упевніться, що ваш комікс містить одну або дві важливі поради щодо безпечного зберігання паролів або налаштування двофакторної автентифікації.
  5. Створіть зображення за допомогою генератора зображень на основі штучного інтелекту. Комікс має містити мінімум сім ілюстрацій.
  6. Оформіть комікс у програмі на ваш вибір (PowerPoint, Word, PDF, JPEG тощо).
  7. Надішліть свою роботу до 17 листопада 2024 року на електронну адресу [email protected].  

Нагорода переможців:
Усього буде визначено шість команд-переможців (дві – серед команд учнів середньої школи, дві – серед команд учнів старшої школи та дві – серед команд студентів). 

Команди, що посядуть перші місця у своїх категоріях (учні середньої або старшої школи чи студенти), отримають по одному сертифікату на купівлю книжок з фінансової грамотності, підприємництва та настільних ігор на суму 5 000 грн. Сертифікат учасники команди можуть розділити між собою.

Команди, які посядуть друге місце у своїй категорії (учні середньої або старшої школи чи студенти), отримають брендовану сувенірну продукцію: рюкзаки для ноутбуків, парасолі, чашки.

Педагоги, які очолюють команди-переможців, отримають брендовану сувенірну продукцію. 

Список переможців буде оголошено до кінця грудня 2024 року на сайті проєкту, на сайті Центру фінансових знань “Талан” та на його сторінках у соціальних мережах.

Сертифікати про участь будуть надіслані учасникам до кінця грудня 2024 року.

Детальна інформація про Конкурс – в умовах за посиланням.

Більше про заходи читайте на сайті

Захід відбувається за підтримки Проєкту USAID “Інвестиції для стійкості бізнесу” в межах Всеукраїнських інформаційних кампаній з протидії платіжному шахрайству #ШахрайГудбай та #КібербезпекаФінансів.

З нетерпінням чекаємо на ваші роботи! Вперед за перемогою!

#ШахрайГудбай
#КібербезпекаФінансів
#МагіяНадійнихПаролів