Конкурс відеосюжетів “Юні кореспонденти” для школярів, студентів та педагогів
21 жовтня 2024

Уявіть себе в ролі ведучого або кореспондента новин, який розкриває шахрайські схеми, бере інтерв’ю в жертв аферистів та ділиться порадами з аудиторією! Ваші творчі ідеї можуть не лише навчити інших, як уникнути платіжного шахрайства, а й привести вашу команду до перемоги. Готові приміряти на себе роль справжніх журналістів та викрити шахрайські схеми? Долучайтеся до конкурсу відеосюжетів “Юні кореспонденти”!

Термін проведення Конкурсу: 14 жовтня–17 листопада 2024 року.

Хто може взяти участь: учні та студенти віком від 11 до 21 року. У складі команди має бути від одного до п’яти учнів / студентів, а також один педагог, який очолює команду. Команду може очолювати лише один педагог.

Умови Конкурсу: учасники пробують себе в ролі ведучих та/або кореспондентів новин і створюють відеосюжети про шахрайські випадки, під час яких можуть брати інтерв’ю в жертв шахрайства.

Як долучитися?

  1. Зареєструйте свою команду за посиланням. У заході можуть брати учать команди трьох категорій: учні середньої школи, учні старшої школи, студенти.
  2. Ознайомтеся з поширеними сценаріями шахрайства та правилами платіжної безпеки – відвідайте сайти:
  1. Перегляньте приклади сюжетів в інструкції за посиланням
  2. Обговоріть ідеї для сюжету. Напишіть сценарій, розподіліть ролі та проведіть репетицію.
  3. Створіть відеосюжет до п’яти хвилин – покажіть свою креативність та поділіться порадами про захист від шахрайства.
  4. Надішліть відео до 17 листопада 2024 року на адресу електронної пошти: [email protected]

Нагорода учасників Конкурсу
Усього буде визначено шість команд-переможців (два переможці серед команд учнів середньої школи, два переможці серед команд учнів старшої школи та два переможці серед команд студентів).

Команди, які посядуть перше місце у своїй категорії (учні середньої або старшої школи чи студенти), отримають по одному сертифікату на купівлю електронної техніки на суму 5 000 грн. Сертифікат учасники команди можуть розділити між собою. 

Команди, які посядуть друге місце у своїй категорії (учні середньої або старшої школи чи студенти), отримають брендовану сувенірну продукцію: парасолі, футболки, чашки, екосумки.

Педагоги, які очолюють команди-переможців, отримають брендовану сувенірну продукцію: парасолі, футболки, чашки, екосумки.

Усі учасники отримають сертифікат про участь.

Список переможців буде оголошено до кінця грудня на сайті заходів, на сайті Центру фінансових знань “Талан” та на його сторінках у соціальних мережах. 

Сертифікати про участь будуть надіслані учасникам до кінця грудня 2024 року.

Більше про заходи читайте на сайті.

Долучайтеся до Конкурсу, не проґавте шанс проявити свої журналістські здібності! 

Організатор заходів – Національний банк України. Захід відбувається за підтримки Проєкту USAID “Інвестиції для стійкості бізнесу” в межах Всеукраїнських інформаційних кампаній з протидії платіжному шахрайству #ШахрайГудбай та #КібербезпекаФінансів.

#ШахрайГудбай
#КібербезпекаФінансів
#МагіяНадійнихПаролів