Курс з підготовки вчителів пілотних шкіл НУШ для викладання предмету “Підприємництво і фінансова грамотність” у 8 класах від Національного банку України
23 травня 2024

Шановні педагоги, раді презентувати вам безкоштовний дистанційний курс із підвищення кваліфікації для педагогів за напрямом “Фінансова грамотність” під назвою “Підприємництво та фінансова грамотність. 8 клас” від Національного банку України.

Курс із підвищення кваліфікації “Підприємництво та фінансова грамотність. 8 клас” створений, щоб допомогти педагогам:

  • підготуватися до впровадження предмета “Підприємництво та фінансова грамотність” у 8 класах на базі модельної освітньої програми “Підприємництво та фінансова грамотність. 8–9 класи” для закладів загальної середньої освіти (автори: Беспалко І. В., Войтицька Л. В., Тригуб О. В., Ролік В. А.); 
  • сформувати професійні та предметні компетентності за напрямом “Фінансова грамотність”; 
  • підвищити власний рівень фінансової грамотності.

Програма курсу розміщена за посиланням.

Навчання триває 4 тижні та включає 15 вебінарів, тестування та роздаткові матеріали. Перша група почне заняття з 2 липня 2024 року. Друга група почне заняття з 30 липня 2024 року

Розклад занять знаходиться за посиланням

Після завершення курсу та успішного складання фінального тесту передбачено отримання сертифіката на 20 годин або 0,7 кредиту Європейської кредитно-трансферної системи.

Навчання та отримання сертифіката про підвищення кваліфікації безкоштовні

Форма реєстрації на навчання для педагогів пілотних шкіл НУШ за посиланням.

6 червня 2024 року о 14.00 відбудеться  онлайн-зустріч з організаторами. Запрошуємо директорів пілотних шкіл НУШ та педагогів, які будуть викладати предмет “Підприємництво і фінансова грамотністьˮ у 8 класах з першого вересня 2024 року, зареєструватися на зустріч можна за посиланням.

Про запуск навчального курсу “Підприємництво і фінансова грамотність. 8 клас” для проходження вчителями НЕ пілотного проєкту (які будуть розпочинати викладання з 2025-2026 навчального року) буде повідомлено додатково до кінця 2024 року.

У разі виникнення додаткових запитань освітні заклади можуть звертатися за електронною адресою: [email protected], в темі листа просимо зазначити: «Курс “Підприємництво і фінансова грамотність. 8 класˮ».

Поширюймо фінансову культуру разом!