Літня школа з фінансової грамотності «Талан» НБУ розпочала свою роботу
2 серпня 2022

Літня школа з фінансової грамотності «ТАЛАН» Національного банку України відсьогодні розпочала свою роботу для більше ніж 250 освітян з усієї крани.

Приємно вражені тим, що наші вчителі та викладачі, тренери з фінансової грамотності проявили таку активність та бажання навчатись на нашому курсі!

Географія учасників вражає – маємо представників з усіх областей України.

У перший навчальний  день наших учасників привітали і підтримали заступник Голови НБУ Олексій Шабан та генеральний директор директорату дошкільної, шкільної, позашкільної та інклюзивної освіти МОН України Олег Єресько.

Олексій Шабан зазначив, що на сьогодні питання розвитку фінансової грамотності  українців є важливим та актуальним, тому одним з напрямків роботи НБУ  є організація навчання для вчителів, які викладатимуть у школах предмет «Підприємництво та фінансова грамотність», а також методична підтримка освітян на постійній основі завдяки ресурсам сайту «ТАЛАН» з фінансової грамотності НБУ, який буде презентовано під час заходу. 

Олег Єресько у вступному слові наголосив, що фінансова грамотність це  ключова компетентність, яка необхідна кожній сучасній людині для успішного життя. Це відображено в новому Державному стандарті базової середньої освіти, впровадження якого розпочинається у цьому році. Починаючи   з 2025/2026 навчального року учні базового рівня загальної середньої освіти вивчатимуть обов’язковий предмет  «Підприємництво і фінансова грамотність».  Відтак, одним із пріоритетних завдань є підготовка вчителів до впровадження навчання з фінансової грамотності  в закладах освіти і створення системи фінансової освіти і виховання. 

Олег Єресько зауважив, що будь який навчальний курс, тим більше навчальний курс для підготовки вчителів, має відповідати сучасним запитам розвитку суспільства. У цьому контексті важливо в навчальній програмі літньої школи з фінансової грамотності розглянути теми, спрямовані на формування культури нетерпимості до проявів корупції.

НБУ та МОН України спільними зусиллями працюватимуть у напрямку підвищення рівня фінансової грамотності в Україні та формування сучасної культури українців.