Матеріали до заняття “Чари кіберзахисту. Змагання факультетів школи Гоґвортс”
23 жовтня 2024

Друзі, магічні заходи з платіжної безпеки в стилі чарівного світу Гаррі Поттера тривають! Сьогодні розповідаємо про матеріали до інтерактивного заняття “Чари кіберзахисту. Змагання факультетів школи Гоґвортс”

Це – заняття, на якому учні / студенти вчаться створювати надійні паролі, налаштовувати двофакторну автентифікацію та поліпшувати безпеку своїх акаунтів у соціальних мережах. 
Заняття поєднує в собі вправи та командні змагання на тему чарівного світу Гаррі Поттера, що робить процес навчання захоплюючим і практичним. Під час заняття учні / студенти відчують себе учасниками справжнього магічного світу та змагатимуться за званння кращого факультету школи Гоґвортс.

Використовуючи порівняння з чарами і захисними закляттями у всесвіті Гаррі Поттера, учні / студенти дізнаються, як вибудовувати власні цифрові “захисні бар’єри”.

Мета заняття: сформувати вміння в учнів / студентів створювати надійні паролі та налаштовувати двофакторну автентифікацію для захисту облікових записів, навчити учнів / студентів оцінювати надійсність захисту сторінок в соціальних мережах та вживати заходів щодо їх надійності.

Хто може провести заняття: педагог будь–якої дисципліни, який виявив бажання взяти участь у Марафоні із платіжної безпеки для педагогів. Також заняття може бути проведене як додаткова активність на уроках з фінансової грамотності.

Матеріали для заняття підготовлені Національним банком України та складаються з презентації, конспекту для педагогів і додаткових матеріалів доступні за посиланням.

Важливо! Матеріали адаптовані для учнів середньої та старшої школи, а також студентів. Для молодших школярів заняття потребуватиме додаткової адаптації. 

Що знадобиться для проведення заняття?

  • Проєктор чи екран
  • Таймер
  • Матеріали до заняття (посилання на матеріали вище)

Рекомендована тривалість заняття: 1,5–2 год (за бажанням заняття можна трохи скоротити).

Більше про Марафон із платіжної безпеки для педагогів – за посиланням
Більше інформації про заходи – на сайті

Організатором вищезазначених заходів є Національний банк України. Заходи відбуваються за підтримки Проєкту USAID “Інвестиції для стійкості бізнесу” в межах Всеукраїнських інформаційних кампаній з протидії платіжному шахрайству #ШахрайГудбай та #КібербезпекаФінансів.

Приєднуйтеся до чарівного світу кіберзахисту!  

#ШахрайГудбай
#КібербезпекаФінансів
#МагіяНадійнихПаролів