Музей грошей НБУ запрошує на віртуальний тур для освітян з теми «Історія грошового обігу України»
19 грудня 2022

Національний банк сьогодні впевнено тримає фінансовий фронт України. Запорукою успіху у фінансовій обороні країни є освічене населення. Невід’ємною складовою формування високої фінансової культури є обізнаність населення про історію національної грошової одиниці – гривні, яка є історично обґрунтованою та самостійною грошовою одиницею незалежної України.


На численні прохання педагогів Музей грошей НБУ організовує спеціальні віртуальні тури для освітян з теми «Історія грошового обігу України». 


Метою віртуального туру є підвищення кваліфікації педагогів та надання допомоги у підготовці матеріалів для навчальних програм, семінарів, лекцій та уроків в межах навчальних дисциплін з фінансової грамотності, історії економічної думки, основи теорії грошей, історії грошового обігу, гроші та кредит, сучасні гроші, особливостей дизайну та створення грошей, тощо.  


Віртуальний тур проводить доктор історичних наук, старший зберігач фондів Музею грошей – Андрій Бойко-Гагарін.


За результатами відвідування віртуального туру  передбачено видачу іменного сертифікату підвищення кваліфікації тривалістю 1 (одна) академічна година. 


Проведення віртуального туру для освітян планується кожен останній вівторок місяця. Кількість місць обмежена, тому обов’язковою умовою є реєстрація учасників! 

Участь у віртуальному турі та видача сертифікату є безкоштовними!