Музей грошей випустив путівник «Історія гривні вулицями Києва»
29 вересня 2023

Програма заходів до Дня гривні завершується, проте наше знайомство з гривнею продовжується.

Музей грошей Національного банку України підготував для мешканців та гостей столиці путівник для самостійної пішохідної екскурсії на тему «Історія гривні вулицями Києва», який можна БЕЗКОШТОВНО завантажити за посиланням.

У путівнику пропонується маршрут, який познайомить вас із Києвом з ракурсу історії нашої національної валюти. Ви можете пройтися зі школярами чи студентами вулицями та місцями, пов’язаними з багатовіковою історією гривні, та дізнатися, де та за яких обставин створювалася гривня. 

Повний маршрут екскурсії пролягає від вулиці Володимирська, 2 через Софійську площу до вулиці Володимирська, 64 і становить 4 кілометри. Ви можете пройти його за один раз, або розділити маршрут на умовні три менші відрізки.

Путівник допоможе педагогу стати гідом для дітей та молоді й самостійно провести пішохідну екскурсію на тему історії гривні. Це може бути гарним заходом до святкування Дня заощаджень (31 жовтня). 

Ви можете роздрукувати путівник або завантажити його на телефон / планшет та прогулятися з дітьми теплим осіннім Києвом. 

Здійсніть подорож крізь час і простір з нашим путівником!