Національний банк у співпраці з банками України та Міністерством освіти і науки України ініціює освітній проєкт “Фінансова оборона. Професія банкірˮ
15 травня 2023

Друзі, колеги, раді оголосити, що за запитом навчальних закладів Національний банк у співпраці з банками України та Міністерством освіти і науки України ініціює освітній проєкт “Фінансова оборона. Професія банкірˮ.

Із 22 травня до 2 червня 2023 року (з Дня банківських працівників до Дня захисту дітей) ми запросили банки України спільно з Національним банком провести марафон заходів для дітей дошкільного та шкільного віку, стати амбасадорами фінансової грамотності. Вони готові відвідати заклади освіти (дитячі садочки та школи) в містах України та провести з дітьми бесіду або урок з фінансової грамотності та познайомити їх із професією банкіра. 

Амбасадори фінансової грамотності готові відвідати школи та садочки в таких містах: Київ, Дніпро, Одеса, Ізмаїл, Вінниця, Черкаси, Львів, Бровари, Суми, Нетішин, Чернігів, Рівне, Тернопіль, Харків. Можливий також онлайн-формат.

Запрошуємо заклади освіти (дитячі садочки та школи) долучитися до проведення цього освітнього проєкту, а саме:

  1. Запрошувати амбасадорів до себе в гості. Для цього заклади освіти (дитячі садочки та школи) можуть самостійно звернутися до відділень банків, які є в їх населеному пункті, та запросити банківських працівників провести урок чи екскурсію для дітей. Також педагоги можуть заповнити заявку до 19 травня 2023 року за посиланням і організатори знайдуть для них амбасадора;
  2. проводити власні заходи з метою поширення фінансової грамотності серед молоді України, наприклад, тематичні уроки, майстер-класи тощо.

Матеріали для проведення власних заходів розміщено на вебсайті Центру фінансових знань “ТАЛАНˮ у розділі “Педагогамˮ.
Також заклади освіти можуть запланувати візит дітей до відділення банків у своєму місті.

Дати проведення заходів: із 22 травня до 2 червня.

Додатково запрошуємо навчальні заклади зареєструватися на вебінар “Просто про банки та банківську систему Україниˮ від головного експерта управління зв’язків з громадськістю та фінансової обізнаності Департаменту комунікацій НБУ Вікторії Ролік для учнів середніх та старших класів, який відбудеться 22 травня 2023 року о 10.00 за посиланням

У разі виникнення додаткових запитань навчальні заклади можуть звертатися за електронною адресою: [email protected], в темі листа прохання зазначити «Про проведення освітнього проєкту “Фінансова оборона. Професія банкірˮ».

Поширюємо фінансову культуру серед молоді разом!

#день_банкіра #фінансова_оборона #професія_банкір #день_захисту_дітей