Національний банк України підготував першу групу вчителів пілотних шкіл НУШ: курс «Підприємництво та фінансова грамотність. 8 клас»
25 липня 2024

25 липня 2024 року перша група вчителів пілотних шкіл НУШ з різних куточків України завершила навчання на безкоштовному дистанційному курсі із підвищення кваліфікації «Підприємництво та фінансова грамотність. 8 клас» від Національного банку України. 

Навчання тривало 4 тижні, складалося з 15 вебінарів, тестування та практичних завдань. Педагоги отримали корисну інформацію, яка стане у пригоді для роботи з учнями. 

Під час курсу освітяни змогли:

  • отримати рекомендації щодо навчання предмета «Підприємництво і фінансова грамотність»;
  • ознайомитися з авторською методикою викладання «ДЕПОЗИТ» від фахівців НБУ; 
  • розглянути особливості підготовки до уроків, тематика яких визначена в програмі 8 класу;
  • дізнатися про додаткові можливості від НБУ.

Спікерами курсу стали фахівці Національного банку України. 

В гостях були відомі українські підприємці:

  1. Володимир Федорін, редактор-засновник «Forbes Ukraine».
  2. Лев Жиденко, співзасновник мережі магазинів «Аврора». Бізнесмен поділився своїм першим досвідом підприємницької діяльності ще у шкільні роки, говорив про цінності компанії та як реалізуються принципи ощадливого виробництва. Також розповів про важливі риси підприємця та книги, які допоможуть під час заснування бізнесу.

На питання вчителів щодо надання навчально-методичних матеріалів до курсу «Підприємництво і фінансова грамотність» відповідала Ольга Коршунова, головний редактор видавничого дому «Освіта».

Хоча в освітян зараз період відпусток, а в енергосистемі країни складна ситуація, слухачі курсу активно долучались до навчання та обговорень, виконували запропоновані завдання. 

Дякуємо вчителям, що знайшли можливість долучитися до курсу!

Уже наступного тижня почне навчатися друга група педагогів. А згодом (до кінця 2024 року) ми повідомимо про особливості навчання вчителів, які будуть розпочинати викладання з 2025/2026 навчального року. Тож стежте за нашими новинами. 

Стартуйте разом з Національним банком України!