Національний банк України презентував сайт з фінансової грамотності "Гаразд"
31 серпня 2023

Друзі, маємо чудові новини!

Національний банк України запустив освітній cайт з фінансової грамотності “Гаразд”. 

“Гаразд” – це безкоштовна онлайн-платформа, завдяки якій українці зможуть здобути рівень фінансових знань, достатній для ухвалення відповідальних рішень щодо персональних фінансів.

Структура онлайн-платформи складається з шести розділів: “Гроші”, “Фінансове планування”, “Депозити”, “Кредити”, “Шахрайство” та “Cтрахування”. Сайт також має дві спеціальні динамічні рубрики – “Лайфхаки” та “Питання дня”. 

На момент запуску на сайті “Гаразд” уже розміщено понад 170 статей, проте платформа буде й надалі розвиватися, а кількість публікацій, рубрик та тематик – зростатиме. Крім того, на сайті можна пройти один загальний та шість тематичних тестів, щоб визначити свій рівень фінансової грамотності. Якщо у знаннях користувачів сайту є прогалини, платформа запропонує перелік статей, що допоможуть краще орієнтуватися у вирі фінансової інформації.

В умовах війни українці зіштовхнулися з безліччю нових викликів, вирішення яких потребує певного рівня фінансової обізнаності та знань з управління особистими фінансами.

Серед них – зростання кількості випадків платіжного шахрайства, кіберзлочинів та соціального інжинірингу, необхідність збереження вартості заощаджень, потреба в оптимізації особистого чи сімейного бюджету, необхідність розвитку навичок фінансового ризик-менеджменту.

Тому головна перевага сайту з фінансової грамотності – ціннісна практична пропозиція для кожного українця, оскільки на платформі споживачі фінансових послуг зможуть знайти реальні рішення, що знадобляться у повсякденному житті: від алгоритму дій щодо оформлення депозиту чи кредиту до порад з планування власного бюджету та фінансового виховання дітей.

Більше інформації дізнавайтеся на сайті “Гаразд”