Онлайн-марафон “Кібербезпека & діти: шахрай не пройде!” для дітей віком від 7 до 17 років
30 травня 2024

Запрошуємо дітей віком від 7 до 17 років взяти участь у спільному онлайн-марафоні від НБУ та IT-академії “GoITeens” під назвою “Кібербезпека & діти: шахрай не пройде!”

Під час марафону діти зможуть створити власний ІТ-проєкт та спробувати себе в ролі одного з фахівців цієї сфери: розробника ігор, SMM-спеціаліста або програміста чат-ботів у телеграмі.

Дата початку марафону: 7 червня 2024 року.
Тривалість: 5 днів.
Участь у марафоні безкоштовна.
Що потрібно для участі? Компʼютер або ноутбук.

Що чекає на учасників?
Діти будуть поділені на вікові категорії, для яких розроблені три окремі програми.

  • Наймолодші учасники віком від 7 до 10 років спробують себе в ролі розробників ігор. У візуальному середовищі програмування “Scratch” діти створять гру про котика, який допомагає бабусі опанувати правила кібербезпеки. Герої гри боротимуться із шахраями у власноруч побудованому лабіринті, дізнаються про кіберполіцію та врятують бабусю від кіберзлочинців.
  • Креативникам віком від 10 до 17 років трапиться нагода засвоїти навички Digital Design та спробувати себе в ролі SMM-фахівців. Учасники створюватимуть за допомогою графічних редакторів візуали для соціальних мереж про кібербезпеку та меми, які навчать найскладнішим речам за допомогою гумору.
  • Юні кодери віком від 10 до 17 років протягом марафону опанують основи програмування за допомогою Python та навчаться створювати чат-боти в телеграмі. Учасники марафону розроблять власний чат-бот для генерації складних паролей та дізнаються, чому так важливо створювати надійні паролі для своїх акаунтів.

Як буде проходити марафон?

  • На початку марафону учасники відвідають вступну лекцію за участю експерта НБУ та дізнаються більше про правила кібербезпеки. 
  • Протягом перших 3 днів о 16:00 діти отримуватимуть завдання. Кожне завдання – це навчальний ролик. Залежно від вікової категорії він буде про Scratch, Python або Digital Design. 
  • Четвертий день дається для дороблення проєкту.
  • П’ятий день – отримання сертифікатів. 

Виконувати завдання можна в будь-який зручний час, але головне – здати останнє завдання до вечора четвертого дня марафону.

Якщо у вас виникнуть запитання, команда підтримки завжди готова допомогти!

Реєстрація на участь в марафоніза посиланням.  

Учасники, які виконають всі завдання, отримають сертифікати, бонуси від GoITeens та партнерів

Важливо! Педагоги, які реєструватимуть своїх учнів та студентів, матимуть змогу отримати іменні подяки. Для цього після реєстрації учнів за основним посиланням перейдіть сюди та заповніть коротку форму. Подяки будуть відправлені після завершення марафону. 

Приєднуйтеся до нашого марафону! Не пропустіть шанс отримати нові корисні знання та нових друзів!

Марафон відбудеться в межах Всеукраїнської інформаційно-просвітницької кампанії НБУ з платіжної безпеки #КібербезпекаФінансів, яка розпочнеться 30 травня та триватиме до 30 вересня 2024 року, посилання на сайт кампанії

#КібербезпекаФінансів