Підсумки Марафону добрих справ
30 січня 2024

Із 28 листопада до 25 грудня тривали заходи, організовані Національним банком у межах святкування Всеукраїнського дня добрих справ #ЩедрийВівторок, а саме: Марафон добрих справ для навчальних закладів; конкурс відеоробіт «Традиції добрих справ» для дошкільнят, учнів та студентів; Школа благодійності для педагогів. Також освітяни могли провести заняття про успішних українських підприємців-меценатів в історії (за матеріалами НБУ).
Майже 115 тисяч учасників долучилися до всіх заходів у межах святкування Всеукраїнського дня добрих справ #ЩедрийВівторок!

  • Ми отримали 351 звіт від навчальних закладів щодо участі в Марафоні добрих справ (далі – Марафон), загальна кількість учасників, які взяли участь у благодійних заходах становить 99 720 осіб.
  • Школу благодійності відвідало 720 педагогів.
  • 193 педагоги провели заняття «З добром у серці, з Україною в душі», яке відвідало понад 6000 дошкільнят, учнів та студентів.
  • Ми отримали 345 відеороликів про традиції добрих справ, над створенням яких працювали 2047 учасників віком від 5 до 21 року.
  • Також НБУ спільно з U-Report Ukraine провели опитування до Всеукраїнського дня добрих справ #ЩедрийВівторок, в якому взяло участь 5917 осіб.

Сьогодні підбиваємо підсумки Марафону.

Головною умовою цьогорічного Марафону було розказати про благодійну діяльність навчального закладу протягом 2023 року та зробити щонайменше одну добру справу під час його проведення. Як і минулого року, більшість благодійних справ були спрямовані на допомогу військовим та людям, які постраждали від війни. На другому місці за кількістю благодійних ініціатив була допомога дітям, на третьому місці – допомога тваринам. Також учасники багато допомагали людям старшого віку, людям з інвалідністю та робили добрі справи задля збереження довкілля. 

Визначити переможців було непросто, оскільки всі заклади роблять неймовірно багато добрих справ. Ми вдячні за те, що педагоги приділяють увагу розвитку культури благодійності та надихають молодь на добрі справи! 

З радістю оголошуємо переможців.

Отже, переможцями стали:

  • в категорії «Благодійник року» – Ліцей № 17 «Інтелект» Полтавської міської ради; 
  • в категорії «Благодійник-підприємець» – Комунальний заклад "Вінницький ліцей № 20";
  • в категорії «Благодійник-менеджер» – Пирятинський ліцей № 4 Пирятинської міської ради; 
  • в категорії «Благодійник-творець своїми руками» – Заклад дошкільної освіти № 3 "Веселка" управління освіти Южноукраїнської міської ради ім. Б. Грінченка Миколаївської обл.;
  • у категорії «Благодійник-фінансовий гуру» – Державний професійно-технічний заклад "Шосткинське вище професійне училище".

Нагороди для учасників і переможців марафону:

  • всі навчальні заклади, які подали звіт, отримають електронні сертифікати про участь;
  • п'ять навчальних закладів-переможців отримають кубки

Організатори найближчим часом зв'яжуться з переможцями для уточнення деталей щодо вручення кубків.

Більше інформації про марафон на сайті за посиланням.

Заходи організовані Національним банком за підтримки Проєкту USAID “Реформування фінансового сектору”.

Дякуємо всім, хто долучився до заходів! Давайте разом продовжувати робити світ кращим!

#ЩедрийВівторок 
#ТрадиціїДобрихСправ
#МарафонДобрихСправ