Підсумки онлайн-марафону "Кібербезпека & діти: шахрай не пройде!"
12 червня 2024

Друзі, сьогодні ділимося підсумками спільного онлайн-марафону від НБУ та IT-академії GoITeens "Кібербезпека & діти: шахрай не пройде!". Марафон розпочався 7 червня 2024 року і тривав 5 днів.

У марафоні взяли участь понад 230 дітей віком від 7 до 17 років! Організатори отримали 184 IT-проєкти за такими напрямами, як: Scratch (у розробленні брали участь діти віком від 7 до 10 років), Digital Design та Python (за цими напрямами працювали діти віком від 10 до 17 років).

Нагадаємо як відбувався марафон.

Учасники були поділені на вікові категорії за трьома окремими програмами:

  • наймолодші (7–10 років) створювали гру в Scratch про котика, який допомагає бабусі опанувати кібербезпеку, борючись із шахраями;
  • юні креативники (10–17 років) опановували Digital Design та SMM, створюючи візуали і меми про кібербезпеку для соціальних мереж;
  • юні кодери (10–17 років) вивчали основи Python та створювали телеграм-бота для генерації складних паролів.

Перший день марафону розпочався з ознайомчого вебінару, де Тетяна Машлаковська, головний експерт НБУ, детально розповіла про правила кібербезпеки.

Протягом п'яти днів наші юні учасники не лише дізнавалися багато нового, а й створювали власні ІТ-проєкти, спробувавши себе у ролі розробника ігор, SMM-спеціаліста та програміста чат-ботів у телеграмі. 

Захід проходив у межах Всеукраїнської інформаційно-просвітницької кампанії НБУ з платіжної безпеки #КібербезпекаФінансів.

Важливо! Педагоги, які реєстрували своїх учнів і студентів, отримають електронні іменні подяки протягом двох тижнів. Подяки будуть відправлені на електронні пошти, зазначені під час заповнення форми.

Велика подяка всім, хто взяв участь у марафоні! Нехай здобуті знання та досвід знадобляться вам в майбутньому. 

#КібербезпекаФінансів