Презентовано річний звіт Global Money Week 2023
27 жовтня 2023

Міжнародна мережа фінансової освіти Організації економічного співробітництва та розвитку (ОЕСР) презентувала річний звіт Global Money Week 2023 та відзначила участь України під час проведення освітньої кампанії цього року.

Нагадаємо, що освітня кампанія GMW сприяє зусиллям, спрямованим на підвищення фінансової грамотності молоді. Кінцева мета кампанії полягає в тому, щоб усі діти та молоді люди мали доступ до високоякісної фінансової освіти. Починаючи з 2012 року, кампанія охопила понад 53 мільйони дітей і молодих людей у 176 країнах світу.

З текстом повного звіту за 2023 рік можна ознайомитись за посиланням.

Також було оголошено офіційну тему кампанії на 2024 рік: «Захистіть свої гроші, убезпечте свої майбутнє»

Тема фокусується на безпечному управлінні грошима та підкреслює важливість відповідального та інформованого підходу до особистих фінансів, усвідомлення потенційних ризиків у фінансовому секторі та захисту ваших грошей. Такі ризики можуть включати фінансове шахрайство та кібершахрайство, включно з фішингом, шахрайством, пов’язаним з онлайн-магазинами, а також ризики, пов’язані з конфіденційністю даних, наприклад, крадіжка особистих даних. 

У світі Global Money Week 2024 відбудеться в період з 18 до 24 березня 2024 року. 

Дати проведення Global Money Week 2024 в Україні будуть повідомлені додатково.

Національний банк як представник України в Міжнародній мережі фінансової освіти Організації економічного співробітництва та розвитку (ОЕСР) та член Міжнародної робочої групи Global Money Week при ОЕСР є офіційним координатором заходів Global Money Week  в Україні.

Цього року НБУ вдев’яте підтримав цю ініціативу. Нагадаємо, що до проведення заходів в Україні долучилося 655 організацій та закладів. Кількість учасників становила понад 119 тисяч осіб. Також у заходах Global Money Week 2023 взяли участь понад 3 900 педагогів, які підтримали кампанію у своїх навчальних закладах. 

Ми дякуємо усім партнерам та учасникам кампанії в Україні, які долучилися до заходів НБУ та проводили власні заходи. Як проходила кампанія цього року, можна переглянути за посиланням

Заходи в межах Global Money Week 2023 в Україні проводилися за підтримки Проєкту USAID "Реформування фінансового сектору".

Global Money Week – це весело, корисно та пізнавально!