Результати конкурсу для дошкільнят «Власна монета»
10 квітня 2024

Друзі, сьогодні підбиваємо підсумки дитячого конкурсу «Власна монета», який відбувався в межах Global Money Week 2024 (Всесвітнього тижня грошей).

Діти дошкільного віку мали змогу взяти участь у конкурсі з виготовлення власної монети. Сьогодні ми готові оголосити імена маленьких творців, чиї роботи стали переможцями серед тисячі конкурентних.

Нагадуємо, завданням дошкільнят було «накарбувати» монету, яка матиме аверс і реверс (лицьову та зворотну сторони) та на якій будуть зображені основні елементи:

  • номінал;
  • картинка, малюнок тощо на обох сторонах;
  • назва національної валюти (може бути вигадана).

Допомагав у створенні та навчав корисному майстер-клас від фахівців НБУ, переглянути матеріали якого можна за посиланням.

Загалом ми отримали 2202 дитячі роботи із 724 закладів дошкільної освіти.
Кожна робота особлива, оригінальна та яскрава. Тому наша команда довго вагалася, але ми врешті-решт визначилися з п’ятіркою переможців.

Переможцями конкурсу «Власна монета» для дошкільнят стали:

  1. Клименко Лев, 3 роки. Вихованець дошкільного відділення Знаменівського ліцею Піщанської сільської ради Новомосковського району Дніпропетровської області. Ознайомитися з роботою.
  2. Уляна Шайнога, 4 роки. Вихованка закладу дошкільної освіти № 6 "Білочка" Шепетівської міської ради Хмельницької області. Ознайомитися з роботою
  3. Сімонов Назар, 5 років. Вихованець комунального закладу "Дошкільний навчальний заклад № 73 Вінницької міської ради". Ознайомитися з роботою
  4. Гаврилюк Софія, 5 років. Вихованка комунального закладу "Муховецький заклад дошкільної освіти (ясла-садок) "Калинонька" Немирівської міської ради Вінницької області. Ознайомитися з роботою.
  5. Олефіренко Софія, 6 років. Вихованка комунального закладу "Широківський заклад дошкільної освіти (ясла-садок) "Оленка" загального розвитку" Новопільської сільської ради. Ознайомитися з роботою.

Вітаємо переможців!
Дякуємо вихователям і батькам, що залучили дітей до створення власних монеток.

Кожен переможець отримає:

  • сертифікат на 5 тисяч гривень на книжки та ігри з фінансової грамотності; 
  • безстроковий сертифікат на екскурсію до Музею грошей НБУ.

Організатори конкурсу надішлють кожному переможцю лист на адресу електронної пошти, яка була зазначена в дописі на віртуальній дошці “Padlet” та домовляться про отримання призів.

Усі учасники отримають електронні сертифікати до 19 квітня.

Зовсім скоро ми оголосимо 5 найактивніших закладів дошкільної освіти під час святкування Global Money Week в Україні, які отримають:

  • кубки переможців;
  • сертифікати на купівлю книжок та ігор з фінансової грамотності для бібліотеки закладів дошкільної освіти на суму 7 тисяч гривень.

Стежте за оновленнями на лендингу GMW, на сайті Центру фінансових знань “Таланˮ та на його сторінках у соціальних мережах.

Заходи, організовані Національним банком у межах Global Money Week, відбуваються за підтримки Проєкту USAID “Інвестиції для стійкості бізнесуˮ.

#ГраНавчанняДобробут #GMWUkraine2024 та #ProtectYourMoney #SecureYourFuture #GMW2024