Результати конкурсу ідей «Дизайн підручника “Підприємництво і фінансова грамотність” для 8 та 9 класів»
10 січня 2024

У межах роботи над підготовкою до впровадження у школах обов’язкового предмету “Підприємництво і фінансова грамотність” для 8 та 9 класів ми запитали в учнів, як вони уявляють сучасний підручник НУШ, навчання за яким стане захопливою пригодою у світі знань.

Сьогодні хочемо представити результати конкурсу ідей «Дизайн підручника “Підприємництво і фінансова грамотність” для 8 та 9 класів» для учнів.

У період з 9 листопада до 15 грудня ми отримали цікаві та креативні роботи від 59 учнів 7-11 класів із різних регіонів України.
Учні ще раз підтвердили наше припущення, що зовнішній вигляд сучасного підручника НУШ так само важливий, як і його наповнення. Підлітки очікують, що новий підручник буде цікавим, простим і зрозумілим, міститиме багато практичної інформації та допоможе учням з вибором їх майбутньої професії. 

Менше тексту, більше графіків, а ще гумор і доброзичливе ставлення, проте без загравань, бо «ми вже дорослі» – ось так можна резюмувати, як учні бачать сучасний підручник.

Найчастіше героями в підручнику учні бачать Скрудж Макдака та Гаррі Поттера, згадували також і пса Патрона, визначних діячів України, постаті яких зображені на банкнотах гривні, героїв українських та іноземних мультфільмів.
Дякуємо усім учням за їх креативні ідеї. Впевнені, вони допоможуть нам у роботі над підручником “Підприємництво і фінансова грамотність” для 8 та 9 класів.

Цікавих робіт було багато, тому нам було важко обирати. Все ж ми вирішили нагородити призами таких учасників:

Кожен із зазначених переможців отримає цікаві подарунки від Центру фінансових знань “ТАЛАН” Національного банку.

Організатори найближчим часом сконтактують із переможцями для уточнення деталей щодо вручення подарунків. 

Всі учасники конкурсу отримали електронні сертифікати про участь.

Дякуємо всім, хто долучився до конкурсу ідей «Дизайн підручника “Підприємництво і фінансова грамотність” для 8 та 9 класів». 

Бажаємо успіхів!