Результати національного фіналу European Money Quiz 2024
19 березня 2024

Нарешті оголошуємо переможців національного відбору для участі в найбільших загальноєвропейських змаганнях з фінансової грамотності European Money Quiz! 

Українська команда в цьому році вдруге зможе позмагатися за титул чемпіонів Європи.
Загалом до змагань долучилося більше чотирьох тисяч дітей з усієї України. 

Цього року змагання в Україні проходили в три етапи: шкільний, обласний і національний відбори. 
Спершу на шкільному відборі вчителі за наданими інструкціями самостійно визначали серед зареєстрованих учасників по одній команді від закладу освіти. До шкільного відбору European Money Quiz 2024 долучилося:

  • 400 закладів освіти з усієї України; 
  • 522 педагоги; 
  • 4 248 учнів (2 124 команди). Кожна команда складається з двох учнів віком від 13 до 15 років.

На обласному відборі змагалися 363 команди – переможці шкільного відбору з 24 областей Україні.
У національному відборі, який пройшов у межах Global Money Week, право представляти Україну в європейському фіналі в Брюсселі виборювали 24 команди з усіх областей України. 

Команди мали якнайшвидше надати правильні відповіді на 15 запитань на теми особистого бюджету, кредитів, депозитів, страхування, інвестицій, податків, платіжного шахрайства та захисту прав споживачів фінансових послуг. 

Перше місце посіла команда з Тернопільського кооперативного фахового коледжу Тернопільської області у складі студентів 1 курсу класу Василенка Володимира Олександровича та Цабаля Андрія Анатолійовича під керівництвом вчителя Процик Марії Миколаївни.
Вони представлятимуть Україну на змаганнях у Брюсселі 18-19 квітня 2024 року

Друге місце посіла команда з Комунального закладу «Вінницький ліцей № 7 ім. Олександра Сухомовського» Вінницької області у складі учениць 8 класу Сосницької Софії Сергіївни та Рибачук Дарії Олегівни під керівництвом вчителя Парфенюк Ірини Григорівни.

Третє місце посіла команда зі Шполянського ліцея № 3 Шполянської міської ради об'єднаної територіальної громади Звенигородського району Черкаської області у складі учнів 9 класу Даценка Андрія Сергійовича та Рослякової Яни Олексіївни під керівництвом вчителя Скріпай Анни Петрівни.

Ознайомитись із результатими всіх команд можна тут
Подивитись, як проходили змагання, можна у фотоальбомі.

Пишаємося, що в нас підростає така розумна та ініціативна молодь і бажаємо успіху українській команді на змаганнях у Брюсселі!

В Україні European Money Quiz відбувається в межах Global Money Week 2024 за сприяння Європейської банківської асоціації, її учасників, Національного банку України та Незалежної асоціації банків України.

Заходи в межах Global Money Week тривають. 
Долучайтеся!

#ГраНавчанняДобробут #GMWUkraine2024 та #ProtectYourMoney #SecureYourFuture #GMW2024