Результати проведення освітнього марафону “Фінансова оборона. Професія банкірˮ
16 червня 2023

Друзі, колеги, звітуємо про результати проведення освітнього марафону “Фінансова оборона. Професія банкірˮ, який ініціював Національний банк у співпраці з банками та Міністерством освіти і науки України.

Нагадаємо, що з 22 травня до 2 червня 2023 року (з Дня банківських працівників до Дня захисту дітей) Національний банк спільно з комерційними банками проводили марафон заходів для дітей дошкільного та шкільного віку. Відкривав марафон вебінар «Просто про банки та банківську систему України» від головного експерта управління зв’язків з громадськістю та фінансової обізнаності Департаменту комунікацій НБУ Вікторії Ролік, під час якого 270 учнів середніх та старших класів дізнавалися про банківську систему України та Національний банк. 

Марафон включав два напрями:

1. Робота банкірів-амбасадорів фінансової грамотності в навчальних закладах:

  • 389 банківських працівників по всій Україні відвідали в ролі амбасадорів фінансової грамотності дитячі садочки та школи, розповіли про фінанси простою мовою, про свою професію та важливість стабільної роботи банків для держави; 
  • кількість учасників становила 12 649 дітей; 
  • географія проведених заходів охоплює Київ, Харків, Херсон, Черкаси, Чернігів, Одесу, Львів, Ужгород, Пирятин, Прилуки, Чернівці, Білу Церкву, Вінницю, Черкаси та інші міста;

 2. Робота педагогів у своїх навчальних закладах:

  • 104 педагогів провели власні заходи для дошкільнят та учнів у 64 закладах освіти у Чернігові, Києві, Херсоні, Трускавці, Харкові, Вінниці, Прилуках, Черкасах, Смілі та інших містах;
  • педагоги провели 144 тематичні заняття, уроки, квести, майстер-класи, сюжетно-рольові ігри та відвідали з екскурсіями відділення банків у своєму місті. Кількість учасників заходів становила  2 399 дітей.

Загальні підсумки:

  • 493 амбасадори фінансової грамотності провели заходи у 445 закладах освіти;
  • до проведення заходів долучилися фахівці з 25 банків та НБУ; 
  • загальна кількість учасників заходів (пряме охоплення) становить 15 318 дитина.

Ми отримали велику кількість позитивних відгуків від амбасадорів та учасників Марафону та плануємо робити подібні заходи на постійній основі.

Слідкуйте за нашими новинами. 

Переглянути фото та відеозвіти амбасадорів можна за посиланням.

Ще раз користуємося нагодою, щоб подякувати педагогам та представникам фінансового сектору за їх активну участь під час проведення заходів з фінансової грамотності під час освітнього марафону “Фінансова оборона. Професія банкірˮ.

Кожен із вас зробив неоціненний вклад у підвищення фінансової грамотності дітей та молоді.

Нагадуємо, що всі матеріали для проведення власних заходів розміщено на вебсайті Центру фінансових знань “ТАЛАНˮ у розділі “Педагогамˮ.

Сертифікати амбасадорів фінансової грамотності будуть направлені на електронні адреси, вказані у звітах, до кінця червня.

Поширюємо фінансову культуру серед молоді разом!
#день_банкіра #фінансова_оборона #професія_банкір #день_захисту_дітей