Різдвяний адвент-календар від Музею грошей НБУ для учнів старшої школи, студентів та педагогів
28 листопада 2023

Різдво – це більше ніж свято. Різдво – це надія на майбутнє та віра в те, що наші молитви будуть почуті. Різдво – це нагода висловити вдячність і виявити підтримку Збройним Cилам України.

Щоб додати святкового настрою нашим відвідувачам, представляємо вашій увазі адвент-календар в онлайн-форматі за посиланням

Вікторини, відеоролики, пазли, кросворди та розіграш призів чекає на тих, хто щодня відкриватиме одне з віконець календаря. 

Починаючи з 1 грудня, відкривайте віконця адвент-календаря та дізнавайтеся корисні та цікаві факти про національну грошову одиницю:

  • з чого виготовляють українські банкноти;
  • як виглядає мільйон гривень;
  • які експонати є в Музеї грошей.

Онлайн-календар буде цікавий учням старшої школи, студентам, а також педагогам.

Цього року українці відзначатимуть Різдво разом з усім світом 25 грудня, а український “Щедрик” М. Леонтовича, який став світовим хітом, лунатиме на всіх континентах.

Вперше традицію адвент-календаря започаткували в Німеччині в середині XIX століття, а згодом вона набула поширення в інших країнах. Батьки вішали на стіни 24 картинки, щоб діти могли відстежувати, скільки часу залишилося до Різдва.

Спробуйте та переконайтеся, що з адвент-календарем святковий настрій – гарантований. Для відкриття доступні дверцята на відповідну дату, а також за усі попередні дні.

Адвент-календар створено за підтримки проєкту USAID "Реформування фінансового сектору".

Зустрічайте Різдво разом із Музеєм грошей!
Буде цікаво та захоплююче!