Розпочалась підготовка вчителів пілотних шкіл НУШ для викладання предмету “Підприємництво і фінансова грамотність” у 8 класах від Національного банку України
2 липня 2024

Сьогодні перша група у складі 102 педагогів із різних областей України розпочала навчання на безкоштовному дистанційному курсі із підвищення кваліфікації для педагогів за напрямом “Фінансова грамотність” під назвою “Підприємництво та фінансова грамотність. 8 клас” від Національного банку України. Це педагоги, які будуть пілотувати предмет «Підприємництво та фінансова грамотність» у 8 класах з першого вересня 2024 року.

Курс із підвищення кваліфікації “Підприємництво та фінансова грамотність. 8 клас” створений, щоб допомогти педагогам:

  • підготуватися до впровадження предмета “Підприємництво та фінансова грамотність” у 8 класах на базі модельної освітньої програми “Підприємництво та фінансова грамотність. 8–9 класи” для закладів загальної середньої освіти (автори: Беспалко І. В., Войтицька Л. В., Тригуб О. В., Ролік В. А.); 
  • сформувати професійні та предметні компетентності за напрямом “Фінансова грамотність”; 
  • підвищити власний рівень фінансової грамотності.

Програма курсу розміщена за посиланням.

Навчання триває 4 тижні та включає 15 вебінарів, тестування та роздаткові матеріали. 

Після завершення курсу та успішного складання фінального тесту передбачено отримання сертифіката на 20 годин або 0,7 кредиту Європейської кредитно-трансферної системи.

Навчання та отримання сертифіката про підвищення кваліфікації безкоштовні. 

Друга група почне заняття з 30 липня 2024 року. Усього близько 400 педагогів подали заявки на проходження навчання.

Форма реєстрації на навчання для педагогів пілотних шкіл НУШ за посиланням.

Розклад занять знаходиться за посиланням

Про запуск навчального курсу “Підприємництво і фінансова грамотність. 8 клас” для проходження вчителями НЕ пілотного проєкту (які будуть розпочинати викладання з 2025-2026 навчального року) буде повідомлено додатково до кінця 2024 року.

У разі виникнення додаткових запитань освітні заклади можуть звертатися за електронною адресою: [email protected], в темі листа просимо зазначити: «Курс “Підприємництво і фінансова грамотність. 8 класˮ».

Поширюймо фінансову культуру разом!