Стартувала благодійна акція зі збору монет #SuperCoins
9 вересня 2024

Наділіть свої монетки суперсилою!
Сьогодні розпочинається благодійна акція зі збору монет #SuperCoins, яку організовують Національний банк України та Superhumans Center. Її мета – зібрати кошти для допомоги українським військовим, які постраждали внаслідок бойових дій. У межах акції можна здавати банкноти та монети, що перебувають в обігу. Акція триватиме до 29 листопада 2024 року включно.

Як долучитися?
Зберіть монети та принесіть їх у найближче відділення одного з банків-партнерів акції: АТ КБ “ПриватБанк”, АТ “Ощадбанк”, АТ “ПУМБ” та перекажіть кошти на рахунок Superhumans Center. 

Перелік відділень та реквізити можна знайти за посиланням
Важливо! Монети номіналами 1, 2, 5 та 25 копійок, які вже не є платіжними засобами, можна обміняти у відділеннях уповноважених банків (АТ КБ “ПриватБанк”, АТ “Ощадбанк”, АТ “Райффайзен Банк”) до кінця дії воєнного стану та ще 90 днів після його завершення. Список відділень уточнюйте в банку. Також неплатіжні монети можна кинути в спеціальні скриньки у відділеннях АТ “ПУМБ”.

У межах акції відбуватимуться такі заходи для закладів освіти.

  • Конкурс “Монети вдячності” (далі – Конкурс) – це освітня ініціатива, під час якої заклади освіти, що беруть участь в акції зі збору монет #SuperCoins, створюватимуть мозаїки із зібраних монет на тему вдячності українським військовим, які захищають Україну від ворога. Конкурсна робота може складатися з малюнків, фотографій, окремі елементи яких викладені чи прикрашені монетами.

Термін проведення Конкурсу: з 09 вересня до 29 листопада 2024 року.

Як долучитися до Конкурсу?

  1. Станьте учасником акції зі збору монет #SuperCoins та зберіть монети для допомоги українським військовим.
  2. Продумайте ідею створення конкурсної роботи: візуальну частину (малюнок, фото та мозаїка із зібраних монет на патріотичну тему) та слова вдячності.
  3. Створіть конкурсну роботу, зробіть її фото (формат – jpg, png) та надішліть його до 29 листопада 2024 року включно, заповнивши форму подання конкурсної роботи. Посилання на таку форму тут.
  4. Здайте зібрані монети до банку-партнера акції.

Роботи від закладів освіти мають подавати педагоги або працівники. Кількість учасників і конкурсних робіт від одного закладу освіти необмежена. 

Нагороди для учасників Конкурсу:

  • усього буде визначено п’ять переможців, які отримають сувенірну брендовану продукцію;
  • усі учасники отримають сертифікат про участь.

Більше інформації про конкурс – в інструкції за посиланням.  

Посилання на інструкцію проведення акції зі збору монет #SuperCoins для закладів освіти.

  • Освітня бесіда з дітьми “Поважай та розумій” – це бесіда педагогів з дітьми про правила комунікації та етику спілкування з особами з інвалідністю. Протягом заняття діти дізнаються, як взаємодіяти, виявляючи повагу, уникати стереотипів, правильно використовувати мовні конструкції та створювати атмосферу взаєморозуміння під час спілкування з особами з інвалідністю. 

Експерти Національного банку та Superhumans Center розробили матеріали, за допомогою яких викладачі будь-яких предметів за бажанням можуть провести бесіду з дітьми у своєму закладі освіти. Матеріали складаються з конспекту для педагога та презентації. Посилання на освітні матеріали тут.

Усі педагоги, які проведуть захід, отримають подяку від Національного банку.

Щоб отримати подяку:

  1. Заповніть форму реєстрації;
  2. Організуйте освітню бесіду та зробіть публікацію в соціальних мережах про проведення заходу з хештегами #ПоважайРозумій, #SuperCoins, #ЩедрийВівторок.
  3. Подайте звіт до 06 грудня, надішліть його на адресу електронної пошти: [email protected] (щоб заповнити форму звіту, завантажте її). Посилання на форму звіту за посиланням.

Подяки педагогам будуть надіслані до кінця грудня 2024 року

Більше інформації про акцію та освітні заходи – на сайті проєкту за посиланням.  

Приєднуйтеся до акції #SuperCoins та допоможіть нашим захисникам!

#SuperCoins
#ПоважайРозумій
#ЩедрийВівторок