Стартували заходи до Всесвітнього дня заощаджень
24 жовтня 2022

Друзі, колеги, відсьогодні стартували заходи для учнів шкіл, студентів та педагогів, а також усіх бажаючих долучитися до святкування Всесвітнього дня заощаджень.

Всесвітній День Заощаджень зародився в італійському місті Мілан, де в жовтні 1924 року представники ощадних кас із більше ніж 25 країн світу зійшлися на спеціалізований інтернаціональний конгрес.
У завершальний день зібрання, а саме 31 жовтня 1924 року, італійський професор Равізза виявив ініціативу та запропонував щороку святкувати  цей день, як “Всесвітній день заощаджень”. 


Основна мета цього свята – популяризація заощаджень, підвищення рівня фінансової грамотності громадян та навчання дітей і дорослого населення заощаджувати.

Найвагоміші 5 причин для заощаджень:

  • досягнення фінансових цілей;
  • резервний фонд на випадок непередбачуваних витрат; 
  • формування фінансової “подушкиˮ; 
  • добробут родини;
  • фінансова незалежність (більше вільного часу для себе та для родини).

Більше про заощадження та їх історію, а також про ведення бюджету, зменшення витрат, захист від інфляції та розумні покупки ви можете дізнатись, зареєструвавшись на заходи до Всесвітнього дня заощаджень за посиланням.


У період із 24 до 31 жовтня ми будемо знайомитися із Всесвітнім днем заощаджень та проводити тематичні вебінари, майстер-класи та віртуальні тури Музеєм грошей. 

Онлайн-програма до Всесвітнього дня заощаджень включає заходи для дітей початкової, середньої та старшої школи, вчителів, викладачів та студентів, а також широкої аудиторії.


Долучайтеся! 
Святкуйте Всесвітній день заощаджень разом із Національним банком України! 

#ТижденьЗаощаджень2022
#збиратиму_після_Перемоги