Стартував освітній проєкт “Фінансова оборона. Професія банкірˮ
22 травня 2023

Друзі, колеги, раді привітати наших колег із банківського сектору з професійним святом Днем банківських працівників та анонсувати старт освітнього проєкту “Фінансова оборона. Професія банкірˮ, який за запитом навчальних закладів ініціював  Національний банк у співпраці з банками та Міністерством освіти і науки України.

Із 22 травня до 2 червня 2023 року (з Дня банківських працівників до Дня захисту дітей) банки України спільно з Національним банком проведуть марафон заходів для дітей дошкільного та шкільного віку і стануть амбасадорами фінансової грамотності. Усього ми отримали близько 400 заявок від банківських працівників стати амбасадорами фінансової грамотності, відвідати заклади освіти (дитячі садочки та школи) в містах України та провести бесіди з дітьми або уроки з фінансової грамотності, щоб познайомити їх із професією банкіра в різних містах України. 

Про банківську систему України та Національний банк дізнавалися сьогодні учні середніх та старших класів на вебінарі «Просто про банки та банківську систему України» від головного експерта управління зв’язків з громадськістю та фінансової обізнаності Департаменту комунікацій НБУ Вікторії Ролік. 

Учасники вебінару дізналися:

  • скільки рівнів має банківська система в Україні;
  • що означає центральний банк;
  • чим займається Національний банк України;
  • як працюють і на чому заробляють банки; 
  • як обрати банк для обслуговування;
  • з якими викликами зіткнулася банківська система в України під час війни.

Більше про те, як працює банківська система в Україні можна дізнатись, переглянувши відеоурок

Запрошуємо заклади освіти (дитячі садочки та школи) долучитися до проведення цього освітнього проєкту, а саме:

  1. Запрошувати амбасадорів до себе в гості;
  2. Проводити власні заходи з метою поширення фінансової грамотності серед молоді України, наприклад, тематичні уроки, майстер-класи тощо.

Матеріали для проведення власних заходів розміщено на вебсайті Центру фінансових знань “ТАЛАНˮ у розділі “Педагогамˮ.

Також заклади освіти можуть запланувати візит дітей до відділення банків у своєму місті.

Дати проведення заходів: із 22 травня до 2 червня.

Педагоги, які самостійно проводитимуть освітні заходи, можуть отримати електронний сертифікат амбасадора фінансової грамотності. Для цього після проведення заходу прохання заповнити форму за посиланням

У разі виникнення додаткових запитань навчальні заклади можуть звертатися за електронною адресою: [email protected], в темі листа прохання зазначити «Про проведення освітнього проєкту “Фінансова оборона. Професія банкірˮ». 

Всі просвітницькі заходи для дітей та молоді під час цієї кампанії проводяться безкоштовно.

Поширюємо фінансову культуру серед молоді разом!

#день_банкіра #фінансова_оборона #професія_банкір #день_захисту_дітей