Стартував освітній проєкт “Омріяна професія - банкірˮ
20 травня 2024

Друзі, колеги, раді привітати наших колег із банківського сектору з професійним святом – Днем банківських працівників – та анонсувати старт освітнього проєкту “Омріяна професія – банкірˮ, який за запитом навчальних закладів ініціював Національний банк у співпраці з банками та Міністерством освіти і науки України.

Із 20 до 31 травня 2024 року (з Дня банківських працівників до Дня захисту дітей) банки України спільно з Національним банком проведуть марафон заходів для дітей дошкільного та шкільного віку.  Амбасадори фінансової грамотності відвідають заклади освіти (дитячі садочки та школи) в містах України, проведуть уроки з фінансової грамотності та познайомлять дітей із професією банкіра. 

Запрошуємо заклади освіти (дитячі садочки та школи) долучитися до проведення цього освітнього проєкту, а саме:

  • приймати амбасадорів у своїх закладах освіти;
  • проводити власні заходи з метою поширення фінансової грамотності серед молоді України, наприклад, тематичні уроки, майстер-класи тощо.

Матеріали для проведення власних заходів розміщено на вебсайті Центру фінансових знань “ТАЛАНˮ у розділі “Педагогамˮ

Також заклади освіти можуть самостійно запланувати візит дітей до відділення банків у своєму місті.

Дати проведення заходів: із 20 до 31 травня 2024 року.

Про те, як працює банківська система в Україні можна дізнатись, переглянувши відеоурок для учнів середніх та старших класів від експертів НБУ за посиланням

Ви дізнаєтеся:

  • скільки рівнів має банківська система в Україні;
  • що означає центральний банк;
  • чим займається Національний банк України;
  • як працюють і на чому заробляють банки; 
  • як обрати банк для обслуговування;
  • як уникнути необґрунтованих фінансових рішень.

Важливо: педагоги, які самостійно проводитимуть освітні заходи, можуть отримати електронний сертифікат амбасадора фінансової грамотності. Для цього після проведення заходу прохання заповнити форму за посиланням

У разі виникнення додаткових запитань навчальні заклади можуть звертатися за електронною адресою: [email protected], в темі листа прохання зазначити «Про проведення освітнього проєкту “Омріяна професія – банкірˮ».

Поширюємо фінансову культуру серед молоді разом!
#день_банкіра #фінансова_оборона #професія_банкір