Святкування 26 річниці Дня гривні завершено!
26 вересня 2022

Друзі, заходи до Дня гривні завершені, і ми дякуємо кожному, хто провів останні три тижні з нами!

Цьогорічне відзначення Дня гривні – це 17 онлайн-заходів, які відвідали 2387 учасників майже з усієї України.

Ми з вами завітали на:

  • онлайн-зустріч із третім Президентом України та ексголовою Національного банку України Віктором Ющенком;
  • на відкрите онлайн-інтерв’ю з генеральним директором Банкнотно-монетного двору Національного банку України Володимиром Баглаєм;
  • на майстер-класи з виготовлення гаманця у техніці оригамі та власної банкноти; 
  • на віртуальні екскурсії з гідом на тему «Історія створення національної валюти України» (з вікториною «Правда чи вигадка?»);
  • на вебінари від експертів «Гривня у форматі Cashless», «Форми грошей та захист банкнот гривні», «Українська нумізматика» та цикл вебінарів, що включав у себе такі теми: «Традиція використання гривні в грошовому обігу Давньої Русі», «Відновлення гривні в грошовому обігу України 1918-1921 рр.» та «Створення та введення в обіг сучасної гривні (1991-1996 рр.)» 

Наостанок ми підготували для вас бібліотеку матеріалів  «Гривня – наш символ», де в один клік можна завантажити матеріали для проведення майстер-класів, плани-конспекти уроків, переглянути довідкові матеріали та відеоролики, які в доступній формі допоможуть познайомитись з історією створення національної грошової одиниці – гривні. 

️Окремо звертаємо вашу увагу на навчальний комікс-розмальовку «Пригоди дітлахів у часі. Як здійснити мрію. Перші гроші», який рекомендуємо дітям дошкільного віку та учням початкових класів. Дітки зможуть разом із героями коміксу знайти відповіді на запитання: Що таке гроші? Як вони з’явились? Що з ними робити?  

Дякуємо усім, хто разом з нами відсвяткував 26 річницю гривні! ️А ми готуємо для вас нову освітню програму – стежте за сайтом та соціальними мережами Центру фінансових знань «Талан».