Заходи із платіжної безпеки у стилі магічного світу Гаррі Поттера
14 жовтня 2024

Друзі, готуйте чарівні палички й мантії, адже ми з радістю оголошуємо про початок заходів із платіжної безпеки в стилі Гаррі Поттера для закладів освіти!

Запрошуємо педагогів, студентів, учнів закладів шкільної, позашкільної, професійно-технічної, фахової передвищої та вищої освіти, а також працівників бібліотек долучитися до захопливої пригоди, де знання стануть вашим надійним щитом проти шахрайства. Разом ми відкриємо секрети створення надійних паролів, опануємо магію захисту особистих даних і розкриємо таємниці двофакторної автентифікації.

Що на вас чекає?
Марафон із платіжної безпеки для педагогів (далі – Марафон) — це освітній проєкт, де педагоги та працівники сфери освіти проводять інтерактивні заняття для учнів і студентів у стилі магічного всесвіту Гаррі Поттера. Основна мета такого проєкту — навчити молодь захищати себе від шахрайства у сфері платіжних послуг. 

Хто може взяти участь у Марафоні?
Марафон буде цікавий учителям та викладачам інформатики, фінансової грамотності, літератури, економіки, англійської мови та організаторам святкових заходів. Також до Марафону можуть долучатися педагоги, які викладають інші предмети, а також працівники бібліотек. 

Як долучитися до Марафону?

  1. Зареєструйтеся. Якщо у вас команда з кількох педагогів, ви можете подати спільну заявку. У команді має бути не більше п’яти педагогів. Посилання на реєстрацію.  
  2. Проведіть з 14 жовтня до 17 листопада інтерактивне заняття “Чари кіберзахисту. Змагання факультетів школи Гоґвортс”, дайте учням / студентам змогу навчитися створювати надійні паролі та налаштовувати двофакторну автентифікацію, змагаючись за звання найкращого факультету Гоґвортсу. Посилання на матеріали.  
  3. Долучіться разом з учнями / студентами як мінімум до одного з конкурсів:
  • конкурс малюнків “Магія надійних паролів”;
  • конкурс коміксів “Таємниці щоденника Тома Редла”;
  • конкурс відеосюжетів про платіжне шахрайство “Юні кореспонденти”.
  1. Подайте звіт учасника Марафону з 18 до 30 листопада 2024 року на електронну адресу: [email protected]. Посилання на форму звіту

Усі учасники Марафону, які проведуть заняття в стилі магічного всесвіту Гаррі Поттера на тему “Чари кіберзахисту, магання факультетів школи Гоґвортс” та долучаться до одного з конкурсів, отримають від Національного банку України електронні сертифікати про участь

Учасники Марафону, які крім обов’язкових заходів проведуть додаткові за матеріалами НБУ, зможуть позмагатися за призи

П’ять команд педагогів-переможців Марафону отримають сертифікати на купівлю електронної техніки на суму 5 000 грн, які можна розділити між учасниками. Заклади освіти отримають кубки переможців.

Більше про Марафон – в умовах за посиланням

Конкурси для учнів і студентів та їхніх педагогів

  • Конкурс малюнків “Магія надійних паролів” – це освітня ініціатива, під час якої учні початкових класів на чолі з педагогами малюють малюнки на тему паролів у магічному світі Гаррі Поттера та навчаються створювати комбінації надійних паролів з використанням цікавих фактів із всесвіту Гаррі Поттера. 

Детальні умови конкурсу – за посиланням.  

  • Конкурс коміксів “Таємниці щоденника Тома Редла” – це освітня ініціатива, під час якої учні середньої, старшої школи та студенти на чолі з педагогами створюють комікси про правила створення надійних паролів та використання двофакторної автентифікації, використовуючи елементи магічного всесвіту Гаррі Поттера. Комікси створюються за допомогою інструментів на основі штучного інтелекту: чат-боту ChatGPT чи інших подібних сервісів та генераторів зображень. 

Детальні умови конкурсу – за посиланням.

  • Конкурс відеосюжетів про платіжне шахрайство “Юні кореспонденти” – це освітня ініціатива, під час якої учні середньої, старшої школи та студенти на чолі з педагогами пробують себе в ролі ведучих новин, кореспондентів та створюють телевізійні відеосюжети про шахрайство. 

Детальні умови конкурсу – за посиланням.

Більше інформації про заходи читайте на сайті

Організатором вищезазначених заходів є Національний банк України. Захід відбувається за підтримки Проєкту USAID “Інвестиції для стійкості бізнесу” в межах Всеукраїнських інформаційних кампаній з протидії платіжному шахрайству #ШахрайГудбай та #КібербезпекаФінансів.

Долучайтеся до нашої захопливої подорожі у світ безпеки платежів, адже знання — це ваша найпотужніша чарівна паличка!

#ШахрайГудбай
#КібербезпекаФінансів
#МагіяНадійнихПаролів